04 september 2014

Recension - Bandet som inte får brista av Niklas Janz

Mirjam är borta. Den enda som vet något är bästa kompisen Linda. Hon har lovat att aldrig berätta för någon om de mystiska skrivböckerna som Mirjam hittade i ett lönnfack innan hon försvann.
Men ingenting händer. Polisen står maktlös och tiden bara går. Linda bestämmer sig för att bryta sitt löfte och berätta för Mirjams föräldrar om böckerna, om Milan och Kangar, den fantastiska och farliga värld som man kan färdas till på natten.
Milan försvann för flera år sedan och Linda vet att Mirjam gett sig av för att leta efter honom.

Omdöme
Bandet som inte får brista är uppföljaren till Tornrummets hemlighet. Som så många andra uppföljare var den inte riktigt lika bra som första boken.
Jag tycker att den blev lite långdragen och det hände inte så mycket. Det var även lite förvirrande när den skiftade mellan Mirjam och Milan i drömvärlden och Linda i vakenvärlden i samma kapitel, ibland var inte Milan och Mirjam vid varandra så då blev det tre olika ställen och händelser som man var tvungen att hålla reda på.
Mirjam och Milan var lite jobbiga ibland men jag gillade hur bandet mellan dem växer sig starkare genom resans gång.
Den slutade väldigt tvärt jag skulle gärna vilja veta vad som hände med Milan och Mirjam också skulle jag vilja veta mer om vad som hände med Ismael. Det kändes som att han var en för stor del av berättelsen för att bara släppa. Kanske kommer det en tredje bok?

Antal sidor: 406
Förlag: Alfabeta (Rec.ex.)
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Linda stängde grinden bakom sig och blickade upp mot det stora gråvita huset som tornade upp sig framför henne.
Betyg: 3

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar