12 oktober 2013

Bokbloggsjerka 11-14 oktober

Dags för bokbloggsjerka igen!

Den här veckans fråga är:
Finns det någon karaktär/ några karaktärer som du kan känna igen dig i? Vem/vilka i så fall och på vilket sätt?


Väldigt svår fråga tycker jag, det finns så många karaktärer som man känner igen små drag från, men jag ska försöka att plocka ut de två som jag känner igen mig mest i.
Den första är: Charlie från The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky. Jag är också en sån som observerar livet mer än vad jag deltar i det, och jag är definitivt en wallflower eller tapetblomma tror jag man säger på svenska, jag håller mig helst i bakgrunden. Jag är nog lite socialt awkward också.Den andra är: Filippa från Only väg is upp av Emmy Abrahamson. Hon lämnade familj och vänner och flyttade till London för att söka till en scenskola, jag flyttade från vänner och en stor del av min familj för att gå i skolan i Uppsala, jag flyttade dock till min pappa och jag höll mig kvar i sverige och reste hem minst en gång i månaden ett tag. Men jag var ändå i en ny miljö där jag var tvungen att skaffa mig nya kompisar och lära mig hitta i en ny stad. Dessutom funderade jag väldigt mycket på att flytta utomlands ett tag, typ vara au pair eller nått.
(Glöm inte koll in och delta i min giveaway)

9 kommentarer:

 1. Jag håller med, finns ju en del man känner igen små drag från, men jag kommer inte på någon som liknar mig som helhet. Only väg is upp ser intressant ut, den ska jag titta närmare på!

  SvaraRadera
 2. Socialt awkward var en väldigt bra formulering :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det så att man känner igen sig i småsaker från många olika karaktärer.

  SvaraRadera
 4. Charlie var ett roligt och lite ovanligt svar!

  SvaraRadera
 5. A wallflower kan vara väldigt vacker och bra att ha i vågskålen.

  SvaraRadera
 6. Socialt awkward stämmer bra in på mig också :)

  SvaraRadera
 7. Jag känner också igen mig i Charlie och tycker absolut inte det är något fel att iakta, tänk vad mycket vi ser och lär oss!

  SvaraRadera
 8. Har inte läst The perks of being a wallflower men är sugen!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker det är svårt att hitta en karaktär som stämmer helt med mig, men det är kul att hitta delar, som en känner igen sig i, i olika karaktärer!

  SvaraRadera