01 oktober 2013

Recension av: Stum sitter guden - Anna Jansson


I det kalla gryningsljuset dansade snöflingorna. Lekfullt virvlade de mot marken och lät sig uppslukas av den fuktiga leran. Himlen hängde blygrå och mäktig över trädtopparna. Mellan granarna var mörkret kompakt. Med ficklampan i handen sökte sig kriminalinspektör Hartman i riktning mot det dovt dunsande ljudet.
Stum sitter guden är Anna Janssons romandebut och första boken om Maria Wern.

Det är en kriminalroman och handlar om kriminalinspektören Maria Wern. Det här fallet inkräktar på hennes privat liv och hon är nära på att förlora allt.

Fallet börjar med att en man och flera djur hänger i ett träd, uppenbarligen mördade. Maria och hennes kollegor följer sedan en rad ledtrådar och försöker lösa fallet. Det visar sig att mördaren har varit närmare än hon trodde.

Språket i boken är lätt och det är en relativt lättläst bok. Jag tyckte dock att den stundtals var lite seg då det inte hände så mycket i vissa partier.

Helheten var ändå bra och jag tycker att det är en bra debut men hoppas att de andra böckerna i serien är snäppet bättre. Jag tänker ändå rekommendera boken till alla som gillar deckare.

Betyg: 3/5
Antal sidor: 216
(Köp den här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar