01 oktober 2013

Recension av: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson

Man kan tycka att han kunde ha bestämt sig tidigare och att han kunde ha varit karl nog att meddela omgivningen sitt beslut. Men Allan Karlsson hade aldrig grubblat för länge kring saker och ting. Boken om Allan Karlsson är hysteriskt rolig.

Det här är en berättelse om en hundraåring som flyr från sin födelsedag genom att kliva ut genom fönstret. Under sin flykt stöter han på en rad fantastiska karaktärer och en del underliga händelser. Han råkar bland annat hamna i trubbel med ett gäng också blir kompis med en elefant. Det händer skaer hela tiden den ena konstigare än den andra.

Man får även hänga med på en tur genom Allans livshistoria där han varit med på alla stora historiska händelser och glidit från den ena sidan till den andra. Genom i princip hela världen. Han hamnar i knipa flera gånger men lyckas alltid på nått sätt komma undan.

Allan Karlsson är en fantastisk karaktär som glider genom livet med lätthet och tycks inte vara rädd för något. Inga utmaningar upplevs som svåra eller omöjliga för honom, han glider genom livet med en klackspark. Det är helt enkelt en otroligt bra berättelse som är berättat på ett lättsamt och roligt sätt. Det är en berättelse som lockar fram mycket skratt.

En bok jag verkligen kan rekommendera! Läs den du kommer inte att ångra dig.
Betyg: 4/5
Antal sidor: 391
(köp den här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar