30 september 2013

Recension av : Det fjärde offret - Mari Jungstedt


Vid första anblicken såg allt ut att vara i ordning. Det ensligt belägna huset på höjden innanför stenmuren. Bilen parkerad som vanligt på grusplanen nere vid soptunnornaMarken stenig, men fläckvis täckt av lingonris och mossa. Några krökta tallar vars kronor gungade oroligt i vinden. Den vinterstädade terrassen mot sjösidan tedde sig kal i gråvädret, rensad som den var från trädgårdsmöblemang och gasolgrillFönsterluckorna på bottenvåningen var stängda och omöjliggjorde försök till insyn. Det var tydligt att familjen kommit hem sent föregående kväll och gått raka vägen i säng utan att packa upp. Det fjärde offret en kriminalroman värd att läsa.

Detta är Mari Jungstedts nionde kriminalroman och den är otroligt bra.

Ett väpnat rån mot en värde transport och en familj som hittas mördade i sitt hus. Riktar polisens spaningarna mot Gottlands motorcykelgäng, men upptäcker snart att något är fel.

Det är en otroligt spännande bok som är väldigt svår att lägga ifrån sig.

Den är skriven i korta kapitel och med ett lätt språk. Det händer något hela tiden och man får även följa med en bit bak i tiden.

Det är intressanta karaktärer och man får följa med i både deras privatliv och deras yrkesliv vilket jag tycker är bra då man får en bättre uppfattning om karaktärerna.

De karaktärer man får följa är Kommissarie Anders Knutas, journalisten Johan Berg och gärningsmännen.

Detta är absolut en bok jag rekommenderar om man gillar kriminalromaner, det var en av de bästa jag har läst.

Betyg: 5/5
Antal sidor: 348
(köp den här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar