01 oktober 2013

Recension - Snow White av Philip Gottschalk

Once upon a time, in a land far awaya girl was bornnamed EmilyWhile Emily herself was a sweet-naturedbubbly baby, her parents were cold-heartedcareer-minded pople with no time for children who were not boysIt was therfore somthing of a blessing when the infamous dragon, Wintermailswooped down from the heavensgobbled the two of them up nad flapped away never to be seen again.
Det här är en bra version av Snövit, väldigt annorlunda från originalet.
Emily växer upp på en farm och drömmer om att en prins ska komma och hämta henne och gifta sig med henne. Hon gör porträtt av honom med blommor och är helt övertygad att han kommer att komma. Hon är otroligt vacker och får ständigt bära fula kläder för att se fulare ut.
Helt riktigt så kommer prinsen en dag och hämtar henne. Nu är hennes största dröm att få ett barn.
Samtidigt så hittar häxan Malora Dast den magiska spegeln och får veta att Emily är vackrast i världen. Då smider Malora en plan och tar tillslut över Emilys kropp. Då har Emily redan fått Snövit som blir bort skickad av den nya drottningen.
Men snart växer Snövit upp och hon blir då vackrast i världen. Så Malora Dast gör allt i sin makt för att få bort henne. Snövit hamnar tillslut hos dvärgarna och blir riktigt bra kompis med dem. Men Malora fortsätter sina mord försök och lyckas tillslut.
Samtidigt som en prins vill ut på äventyr och lyckas på något sätt hitta prinsessan som ligger i en glaskista och få liv i henne.
Riktigt bra berättelsen som fångar en och bjuder in en i den underbara berättelsen om Snövit. Slutet var som förväntat lyckligt. Tycker det är kul med lite varianter av de klassiska sagorna.
Betyg: 4/5
Antal sidor: 210
(Köp den här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar