20 december 2015

Recension - Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson


Iggy går i åttan och hatar sitt liv i största allmänhet. Skolan är tråkig, killarna är störiga och stämningen mellan henne och bästisen Julle blir allt mer irriterad. Till råga på allt går Iggys mobiltelefon sönder och katastrofen är ett faktum.

Iggys mamma är trött på att inte kunna kommunicera med sin dotter. Incidenten med mobiltelefonen blir droppen, och Iggy försöker desperat hitta en lösning på problemet.

I ett försök att fly de störiga killarna i skolmatsalen hamnar Iggy och Julle med ett gäng i nian som de blir kompisar med. Det blir starten på något nytt och spännande, samtidigt som en ny rivalitet blossar upp. Iggy blir plötsligt  plågsamt medveten om saker hon inte tidigare fått syn på, och relationen till Julle blir allt mer komplicerad. 

Utan vare sig smartphone eller pengar måste Iggy hitta en väg ut ur sin ökande frustration över omständigheter hon inte kan påverka. På Valborgsnatten ställs allt på sin spets och något händer som kanske, kanske får saker att förändras...

Omdöme
Det här är en väldigt vardagsnära grafisk roman där man får följa Iggy som går i åttan.

Den handlar om att vara tonåring, om att inte ha det ekonomiska förutsättningarna för att kunna följa med i trenderna och ha det alla andra har och om att glida ifrån någon som stått en nära.

Det är väldigt lätt att känna igen sig i Iggy.

Jag gillar tecknarstilen i boken, jag har inte läst Hanna Gustavssons tidigare bok Nattbarn där man får möta Iggy första gången, men jag kommer nog göra det snart någon gång.

En bra bok om hur det är att vara ungdom som även passar äldre.

 Antal sidor: 215
Förlag: Ordfront förlag (rec.ex.)
Utgivningsår: 2015
Första meningen: Men ÅÅÅH...!!
Betyg: 4


Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar