13 augusti 2015

Recension - Huset mittemot av Alex Haridi


"Det finns historier som berättas om och om igen trots att alla redan har hört dem. Historien om Jonathan Andersson var en av dessa. Det fanns inte en elev på Uddviksskolan som inte kunde den utantill och ändå slutade den aldrig att fascinera. Det var ingen lång historia och den var inte särskilt komplicerad. Den gick så här: ”Den nittonde oktober 1992 cyklade Jonathan Andersson hem från skolan. Han åt sitt mellanmål och gjorde sina läxor. Sedan gick han upp på vinden och hängde sig. Han var bara tretton år gammal."

Alla i stan kan den här historien. Även Joel: en smart, grubblande kille som växer upp mittemot huset där allting hände. Det kallas Ödehuset eftersom ingen har bott där sedan det hemska för tjugo år sen.
Men så en septemberdag parkerar en bil vid infarten. En man kliver in med en papperspåse och kommer ut tomhänt. Och den enda som ser honom är Joel.
Det här blir början på ett sökande efter sanningen där alla gränser suddas ut. Är det lek eller allvar? Verklighet eller fantasi? Joel eller Jonathan?

Omdöme
Jag trodde att den här boken skulle vara läskigare än den var. Den var fortfarande spännande och den kanske är läskig för personer mellan 12 och 15 år.

Trots att den inte var så läskig som jag trodde så var den väldigt bra. Den var spännande och snabbläst.
Det hände väldigt mycket hela tiden som tog berättelsen framåt så den aldrig blev tråkig.

Jag gillar språket och karaktärerna är väldigt välgjorda. Det finns mycket mörker i karaktärerna vilket gör dem mer intressanta.

Definitivt en läsvärd bok som passar mycket bra för unga i övergången från barn till vuxen.

 Antal sidor: 368
Förlag: Bonnier Carlsen (rec.ex.)
Utgivningsår: 2015
Första meningen: Det finns historier som berättas om och om igen trots att alla redan har hört dem.
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar