12 augusti 2015

4 bokiga produkter

The book seat
The BookSeat är en fiffigt designad läskudde som fungerar som stöd för böcker och surfplattor. The BookSeat avlastar nacke, axlar och handleder, och ger dig fria händer när du läser och surfar. Kudden är fylld med små plastkulor och formar sig efter underlaget. Den är mycket lätt och kan placeras som ett lässtöd i knät eller på bordet, och fungerar mycket bra vid sängläsning. 

Jag fick en förra sommaren när jag fyllde år av min pappa med familj och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med den.

Den är speciellt bra till tjocka böcker som är jobbiga att hålla med händerna men den fungerar till alla sorters böcker stora som små. Det är dock inget för er som vill att era böcker ska se olästa ut då den håller boken helt uppslagen och ibland kan det bli något litet märke längst ner på en sida om den kommer åt gummibandet som sitter där.

Den är väldigt smidig men det är något krångligt att byta sida i början. Akrylplattan eller snarare gummibandet som den sitter på, får inte vara för hårt spänd för man måste kunna vika ner den när man byter sida och det kan ta ett tag innan man lär sig att spänna den så att det blir bra.
Läslampa
Med läslampa menar jag sådana som man sätter på boken.

Jag gillar att läsa med läslampan och det är väldigt praktiskt när man inte vill störa andra med starkt ljus, till exempel när man åker bil och det är mörkt ute.

Läslampan som jag har lyser inte upp hela uppslaget jätte bra, den lyser upp den sida som lampan sitter på väldigt bra men när man läser den andra sidan så måste man antingen flytta lampan eller vika ihop boken lite så att ljuset når den sidan.

Jag har den här varianten:
Men det finns många fler varianter och de går att hitta på Akademibokhandeln bland annat, vet även att de finns hos Clas Ohlson, där kallas de Boklampa.

Lamporna är inte så värst dyra de kostar ca. 80-100 kr och finns i olika varianter och färger.Personal library kit
Ett bibliotekskit med fickor som man kan sätta fast i böckerna med ett kort där man kan skriva vem som har boken.

Väldigt bra om man ofta lånar ut sina böcker och vill hålla koll på vem som har vilken bok.
Finns att köpa på Bokus.

Bild från: http://knockknockstuff.com/


Läsdagbok
Finns hur många olika som helst.

Det finns enklare där man bara skriver in titel och författare och lite mer avancerade där man kan skriva omdöme, betyg med mera. Vissa har även lite annat skoj som man kan fylla i som vilka favoritböcker man har just nu, vilka som skulle spela karaktärerna om boken skulle bli film och så vidare. Det finns även några som har listor med böcker så man kan få inspiration om man inte vet vad man vill läsa.

Här är några läsdagböcker:
What i read mini journal från Potter Style
Läsdagbok från En bok för alla

Reading journal: for book lovers från Potter Style

Läsadgbok från Ordfront förlag

My bibliofile: a reading journal for book lovers från Potter Style

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar