16 februari 2015

Recension - Kanuld på mammutslätten av Cato Thau-Jensen


Kanuld är neandertalare. Han bor med sin missnöjda mamma och sin misslyckade mammutjägare till pappa som mest vill uppfinna onödiga manicker. Kanuld är hungrig för jämnan, mamma har fått nog och tänker lämna familjen för den betydligt mer framgångsrike mammutjägaren i grottan bredvid. Dessutom bor de vid en vulkan som kan få utbrott när som helst, grannens son är en mobbande plågoande och istiden verkar närma sig. Det ser minst sagt mörkt ut. Hur ska familjen kunna hålla samman? Kanuld och hans bästis ger sig sjutton på att fixa biffen. 

Omdöme
En rolig högläsnings bok, för barn mellan 6 och 10 år.

Jag gillar humorn i den här boken. Allting i boken är lite knasigt. Grabonk, Kanulds pappa är uppfinnare och försöker ständigt uppfinna nya saker istället för att jaga. Det roliga är att de pratar om saker som om de var uppfunna fast de inte är det eller vad man ska säga. Sakerna Grabonk uppfinner har redan namn och man vet redan vad de är för något fast de inte är uppfunna än.

Jag gillar språket i boken överlag, det är lätt och flyter på väldigt bra. Gillar även de svartvita bilderna i boken.

Jag har inte så mycket mer att säga om boken. Den är rolig och passar väldigt bra som högläsningsbok, men även för barn i låg-/mellanstadieåldern.

Originaltitel: Kanuld på mammutsletten
Antal sidor: 128
Förlag: B Wahlströms (rec.ex.)
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Kanuld är neadertalare, han bor med sin mamma, Mums och sin pappa, Grabonk, i en grotta med utsikt över Mammutslätten.
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar