21 juli 2014

Recension - Flyktpunkten av Val McDermid

När Stephanie Harker och hennes femårige son Jimmy passerar säkerhetskontrollen på flygplatsen i Chicago piper metalldetektorn, och Stephanie stiger åt sidan för att bli visiterad. Samtidigt ser hon hur en uniformerad man för bort Jimmy. I panik kastar hon sig efter kidnapparen, men brottas ner av säkerhetspersonalen.
När FBI kopplas in tvingas Stephanie söka efter svar i ett komplicerat förflutet. Någon vill ta Jimmy ifrån henne. Vem? Och varför?

Omdöme
Flyktpunkten är en riktig blandvändare. Den är spännande och har en massa twistar som gör att man inte har en chans att veta vem kidnapparen är.
I början var det jobbigt med tillbaka blickarna då jag tyckte att det var mycket irrelevant information som togs upp och det kändes bara långdraget, men det visade sig att varje liten detalj i hennes berättelse hade betydelse för historien.
Jag gillade även karaktärerna hur de var uppbyggda och hur deras personligheter växte fram under historiens gång. Det var väldigt lätt att tycka om karaktärerna vilket gjorde att man fick en chock i slutet när man fick reda på vem kidnapparen var.
Jag kommer definitivt läsa fler av hennes böcker.

Originaltitel: The Vanishing point
Antal sidor: 415
Förlag: Alfabeta
Utgivnings år: 2013
Första meningen: Stephanie Harker var precis gammal nog att minnas när det varit spännande att resa med flygplan.
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus, Bookdepository

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar