01 oktober 2013

Recension - De bortglömda av Sara Blædel

Det här är hennes sjunde bok om kriminalinspektör Louise Rick.
En kvinna hittas död i skogen men ingen tycks veta vem det är. Kvinnan har ett stort ärr över halva ansiktet och Louise tycker att det borde göra det lätt att identifiera henne, men hon hade helt fel. Hon har inte anmälts som saknad och finns inte med i några register. Tillslut blir hon tvungen att skicka ut en bild i media och först då får de upp ett spår som leder till mentalvården. Samtidigt uppstår en rad våldtäkter i skogen som kvinan hittades i och de misstänker att våldtäktsmannen även hade en koppling till den döda kvinnan. Under sökningen upptäcker Louise att det är något som inte stämmer.
Berättelsen berättas på ett underbart sätt och det är nästintill omöjligt att lägga boken ifrån sig. Det händer något hela tiden och det är omöjligt att förutse vad som ska hända och man kan absolut inte lista ut vem gärningsmannen är i förväg. 
Louise har ett mörkt förflutet som jagar henne och kommer tillbaka mer och mer medans utredningen i området hon växte upp i pågår. De flesta hon möter kände hon när hon var ung och de envisas med att riva upp det förflutna. Även Eik som är Louises  kollega har ett mörkt förflutet som han plågas av och får honom att ta till spriten lite för ofta. Louises bästa kompis Camilla brottas med sitt temperament, hon lyckas inte kontrollera sina känslor som bara ställer till med problem för henne.
Med en blandning mellan frustration, medlidande och spänning läser man sig igenom boken i en rasande fart. Jag tycker att den slutade lite för fort men förhoppningsvis kommer det en fortsättning som börjar där den här boken slutade. Tycker värkligen att det är en bra bok och jag kommer definitivt läsa fler böcker av Sara Blædel.

Originaltitel: De glemte piger
Antal sidor: 304
Förlag: Massolit förlag
Utginings år: 2012
Första meningen: Borte kommer, Borte kommer, dånade det i hennes öron, medan skogsbottnens grenar och stenar rev upp fötterna och skenbenen.
Betyg: 5/5
(Köp boken på Adlibris eller Bokus)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar