01 oktober 2013

Gamla bokfavoriter

Här är topp fyra listan på böcker jag gillade när jag var yngre.
Osalig väntan av Pat Moon
"– Är Sadie här nu? frågade Laura lågt.
– Nej, hon kom inte i dag, svarade Sarah och skakade på huvudet. Det är så dumt, för plötsligt försvinner hon bara.
– Som ett spöke, eller …?
– Det finns inga spöken! Och Sadie är på riktigt.
– Men det är ju bara du som har sett henne, invände Laura försiktigt.
– Det är för att jag är utvald.
Laura stirrade på sin lilla syster, som stod där med rosiga kinder och rufsigt hår.
– Utvald?
Sarah nickade.
– Det säger i alla fall Sadie…

Sadie har väntat i snart åttio år på en vän. Nu har hon funnit Sarah och hon tänker aldrig släppa taget om henne. Kan Laura rädda sin syster?" (taget från Boktipset)
Klara serien av Pia Hagmar
"Pia Hagmars serie om Klara är en kärleksförklaring till hästar och ridsporten i 18 böcker. Men Klaras övriga vardag skildras också med närhet, värme och humor. Böckerna är gestaltade ur hennes perspektiv och med stark närvarokänsla får vi vara med om allt ifrån den första kärleken och nära vänskap till uppbrott och svåra val." (Taget från förlagets hemsida)
Alice + Patrik = Sant av Phyllis Reynolds Naylor
"Alice och Patrick ska gifta sig. De har 5000$ som ska täcka kostnaderna för deras bröllop och smekmånad samt en månadshyra för en lägenhet och möbler till den. Ja, inte på riktigt förstås, för Alice och Patrick går bara i åttan, men det är en påhittat situation som deras lärare Mr Everett har bestämt att Alice och Patrick ska tänka över och planera för att lära sig att fatta viktiga och genomtänka beslut.
Deras klasskompisar har fått andra uppdrag att tänka över: Alice kompis Pamela har blivit gravid och hennes andra kompis, Elizabeth, ska köpa en bil.
Alice tycker att hennes uppdrag passar henne perfekt eftersom hon och Patrick är tillsammans." (Taget härifrån)
I skuggan av stjärnljus av Sue Welford
"Först blev jag arg på mamma. Det var förbjudet att släpa hem utstötta, det visste ju alla – vi levde ändå på 2050-talet. Men var Rachel verkligen en utstött? Hon såg ut att vara det, men hon visade sig vara både bildad och i god form.

Bara några timmar efter att Rachel kommit hem till oss dök polisen upp i helikopter och bilar. De letade ursinnigt tills de fann henne, men de brydde sig inte ett dugg om att vi hade brutit mot lagen ... Vad var det som pågick?


Jag bestämde mig för att ta reda på det – och befria Rachel!" (Taget från Adlibris)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar