16 januari 2022

Råttburgare & Gangsterfarmor av David Walliams


Zoe har det inte lätt. Hennes styvmor är så lat att hon ber Zoe att peta henne i näsan. I skolan mobbas hon för sitt röda hår och sin tandställning. Hennes pappa har förlorat sitt jobb på glassfabriken och till råga på allt dör hennes hamster oförklarligt. Men allt ljusnar när Zoe hittar en supergullig råttunge i sitt rum. Det finns bara ett litet problem då råttor inte är särskilt populära måste Zoe hålla den hemlig. Hon upptäcker snabbt att det är lättare sagt än gjort, speciellt eftersom den hemske Burt, ägare till ”Burts burgare”, har ett alldeles eget recept på burgare ... 


Antal sidor: 223
Förlag: B Wahlström (rec.ex.)
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Hamstern låg död.
Betyg: 4 av 5

Köp den här: Adlibris, Bokus


Bens farmor är precis som vilken farmor som helst. Hon har vitt hår, löständer, hörapparat och lite skägg. Hennes tv är trasig, hon älskar att spela Alfapet och så luktar hon kål. När Ben hälsar på henne känns det som om tiden står stilla. Men en kväll hittar han en gammal kakburk full med halsband, örhängen, armband, ringar – diamanter! Ben inser att hans farmor kanske inte är så tråkig trots allt. Det verkar faktiskt som om hon är en riktig gangster. 



Antal sidor: 205
Förlag: B Wahlströms (rec.ex.)
Utgivningsår: 2015
Första meningen: "Men farmor är såååå tråkig", sa Ben.
Betyg: 4 av 5

Köp den här: Adlibris, Bokus

Omdöme
Jag gör ett samlat omdöme om dessa böcker eftersom de är ganska lika.
Båda böckerna är roliga och utmärkta böcker att läsa tillsammans med barn eller för lite äldre barn att  läsa själva. Jag tycker även att de är roliga för vuxna.
De är bra skrivna och det händer mycket hela tiden vilket gör att de är enkla att läsa.
Jag har läst fler böcker av David Walliams och har gillat alla jag läst, vill verkligen läsa fler av hans böcker och kommer förmodligen att läsa dem för min son när han blir äldre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar