28 december 2014

Recension - Bröderna Grimms sagor

Detta är en vackert illustrerad samlingsvolym som innehåller 15 av bröderna Grimms odödliga berättelser, anpassade för yngre läsare.

Här återberättas några av brödernas mest berömda och älskade sagor, som till exempel Hans och Greta, Rödluvan, Tummelisa, Törnrosa och Snövit och de sju dvärgarna. Men boken innehåller också några mindre kända guldkorn, bland andra Kung Trastskägg, De hjälpsamma tomtarna och Gåspigan.

I slutet finns en kort biografi över de mytomspunna författarna och boken pryds även av ett läsband som gör det lätt att återvända till gårdagskvällens sagostund.
Följ med in i sagans förtrollande värld!

Bröderna Grimm, Jacob (1785–1863) och Wilhelm (1786–1859), var två tyska språkforskare som är mest kända för att de samlade in och bearbetade folksagor. Många av dessa sagor räknas idag till världslitteraturens stora klassiker.

Omdöme
Den här boken är så otroligt fin.

Jag gillar illustrationerna i boken, de är väldigt fina och färgglada.

Boken innehåller en blandning av kända och mindre kända sagor av bröderna Grimm. Sagorna är av den barnvänliga varianten. I slutet finns också ett kort faktaavsnitt om bröderna Grimm som var ganska intressant.  Det är ganska stor text vilket gör den lättläst.

Det är en perfekt högläsningsbok då berättelserna inte är så långa.

Det finns egentligen inte så mycket mer att säga. Som sagt en väldigt fin sagosamling.

Orginaltitel: Illustrated Grimm's Fairy Tales
Antal sidor: 303
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Snöflingorna virvlade ner från himlen.
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar