24 januari 2017

Recension - Odinsbarn av Siri Pettersen


Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa. 

Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn - ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns värre saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna ...Omdöme
Jag älskade den här boken, jag tycker den var väldigt intressant och spännande att läsa.

Även om det inte hände jätte mycket hela tiden så var det intressant att läsa om världen och att se hur karaktärerna utvecklades under berättelsen gång. Det var inte jätte många karaktärer att hålla reda på så man kunde hålla ganska bra koll på vem som var vem. Det var dock en hek del konstiga ord att hålla reda på som, menskr, famna och ymsätt.

Sättet som boken slutade på gjorde att man verkligen längtade efter att läsa nästa bok i serien.
Den karaktär som var mest intressant tycker jag var Urd, det var nästan så man tyckte lite synd om honom ibland. Jag gillade även Rime som är lite av en rebell, han är utsatt till att sitta i rådet redan från födseln men går emot sin familj och väljer en helt annan väg istället.

Hirka, som är huvudkaraktären i boken är en väldigt stark tjej som inte är rädd för att säga vad hon tycker eller göra vad som krävs för att överleva. Hirka är alltså annorlunda än alla andra i Ymslandet och, de andra är rädda för henne eftersom hon inte är som alla andra. Jag gillar relationen mellan Hirka och Rime, den är väldigt fin och det är väldigt uppfriskande att de är så jämlika.

Antal sidor: 661
Förlag: B Wahlströms (Rec. ex.)
Utgivningsår: 2015
Första meningen: Thorrald lyckades ta sig in genom dörren, men han förmådde inte stänga den bakom sig.
Betyg: 5

Köp den här: AdlibrisBokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar