26 maj 2015

Recension - Andra andningen av Sofie Sarenbrant


Tiden är begränsad, sträckan är mätbar men antalet misstänkta och potentiella offer är oändligt … Välkommen till Stockholm Marathon! 

Stockholm Marathon har hittills klarat sig från dödsfall, men när startskottet går för det 35:e maratonloppet genom tiderna ställs allt på ända. Det är den första juni men det är kallare än på julafton. Precis utanför Stadion faller en man ihop och förs till ett sjukvårdstält men mannens liv går inte att rädda. 
Kriminalpolisen Emma Sköld är ledig den här dagen och finns på plats för att heja på sin syster Josefin som springer. När Emma är vid Rålambshovsparken har en livlös kvinna precis upptäckts vid vattnet och Emma rycker in. Det är ingen tvekan om att kvinnan bragts om livet. 

Finns det en mördare bland löparna? Och när i sådana fall dyker nästa offer upp?  

Omdöme
Jag gillade den här boken förvånansvärt mycket. Tror att de tvar för att den skiljde sig lite från andra kriminalromaner.

En sak jag gillar med Sofie Sarenbrants böcker om Emma Sköld är att de handlar om en kvinnlig polis. Jag börjar bli trött på alla manliga poliser med alkoholproblem och allt vad det är. Tycker det är väldigt uppfriskande med en kvinnlig polis. Det är väldigt lätt att tycka om Emma, jag började gilla henne direkt.

I "Andra andningen" är det inget vanligt mord, alltså: någon har blivit mördad polisen blir kontaktad, de åker dit och undersöker. Här sker mordet under ett maraton som Emma är och kollar på eftersom hennes syster ska delta.

Jag gillar Sarenbrants språk, det är väldigt lätt att hänga med i och man läser igenom boken i en rasande fart.

En bok för alla som gillar kriminalromaner (kanske även för de som vill ge kriminalromaner en chans).

Antal sidor: 350
Förlag: Massolit förlag (rec.ex.)
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Äntligen ljöd startsignalen och med ens försvann alla dubier som jag brottats med den senaste halvtimmen. 
Betyg: 4

Köp den här: AdlibrisBokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar