22 december 2014

Recension - Nära till aldrig av J. A. Redmerski

Tjugoåriga Camryn har alltid gått sin egen väg och försökt göra det mesta av livet, och fram tills nu har hon lyckats ganska bra. Men så rämnar hennes hela tillvaro.

Camryn förlorar sin stora kärlek i en bilolycka, hennes bror döms till fängelse, föräldrarna har precis skilt sig och när hennes bästa kompis pojkvän gör närmanden skyller väninnan på henne och vänskapen tar slut.

Camryn behöver börja om, behöver undersöka om livet är värt att leva trots allt. Utan att riktigt tänka på vart hon ska hoppar hon på en Greyhoundbuss. Ombord möter hon den fem år äldre Andrew. De blir kompisar, smågrälar och provocerar varandra, ovilliga att erkänna att det finns en stark laddning mellan dem.

Men Andrew bär på en mörk hemlighet. Han ömsom lockar Camryn, ömsom stöter bort henne och hon förstår inte vad det är som kommer emellan dem, vad som hindrar honom när de åtrår varandra som mest.

Omdöme
Jag gillade verkligen de här boken.

Den var stundtals seg och det hände inte så mycket men den behöll ändå mitt intresse med mysteriet kring Andrews hemlighet. Man får aldrig riktigt någon ledtråd på vad det kan vara så fantasierna flödar vilt. Jag föreställde mig allt utom det det faktiskt var.

Berättelsen berättas ur både Camryns och Andrews perspektiv vilket ger läsaren en inblick i bådas huvud. Som läsare vet man hur båda känner för varandra och varför de handlar som de gör,  vilket ger läsaren ett försprång vilket var lite frustrerande ibland.

En mycket bra bok dock lite seg i början men slutet var riktigt bra.

Originaltitel: The edge of never
Antal sidor: 451
Förlag: Lind & Co (rec.ex.)
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Natalie har snurrat på samma hårslinga i tio minuter nu och det håller på att driva mig till vansinne.
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar