06 oktober 2014

Recension - Han kallar sig Esmeralda av Ritta Jacobsson

Selena är populär, snygg och kommer från en välbärgad familj. Magne bor i ett nedslitet hyreshus och jobbar extra på McDonalds. De går i samma klass på gymnasiet men hänger i helt olika kretsar. Så kommer hösten och plötsligt korsas Magnes och Selenas vägar, och en oväntad vänskap uppstår. Men det är inte okomplicerat att falla för någon som inte passar in i ens liv, och som ens vänner föraktar. Och när en film på en strippande tjej börjar spridas på internet och det visar sig att det är Selena som är tjejen i filmen ställs allt på sin spets. Selena söker tröst hos Esmeralda, som hon har träffat på nätet men ännu inte i verkliga livet. De chattar om allt möjligt och Selena känner att Esmeralda går att lita på, när alla andra sviker. Samtidigt skakas Sverige av rubriker om flickor som försvunnit efter att ha chattat med främmande män och för sent upptäcker Selena att allt inte är som det ser ut att vara. Han kallar sig Esmeralda är en skrämmande bladvändare om ett otroligt aktuellt ämne. Det är också en bok om vänskap, kärlek och om att stå vid någons sida även när det är svårt.

Omdöme
En mycket aktuell bok om hur lätt det är att bli lurad och råka illa ut på internet.
Jag gillar hur boken är uppdelad mellan olika personer. Huvudpersonerna är Selena och Magne men man får även följa två andra personer.
Jag gillar språket i boken. Det är ungdomligt och passar målgruppen för boken.
Boken är upplagd på ett bra sätt där man som läsare har insyn i både Selenas och Magnes tankar vilket gör att man som läsare ser hur lätt missförstånd kan uppstå.
Den är dock väldigt förutsägbar men jag tycker inte det är något negativt i den här boken. Jag tror att det är meningen att man som läsare ska ligga ett steg före. Det är lätt att man tänker "så där skulle jag aldrig göra" men det är så lätt att tro att man vet vem någon är vilket boken visar väldigt bra.
Mycket läsvärd bok.

Antal sidor: 286
Förlag: B Wahlströms (rec.ex)
Utgivningsår: 2014
Första meningen: Smärtan förde obarmhärtigt Andrea tillbaka till verkligheten.
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar