07 augusti 2014

Recension - Larma, släck, rädda i Rosengädda av Emma Hamberg

Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallnastationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfallermen hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrogbrinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar ochmålar provlagar hon vinångande vilsvinsgrytor.
Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ettpar 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfineroch gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvannsnabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand skötapappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.
Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armanikläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter,dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.

Omdöme
Det här är den andra boken om Rosengädda. En underbart lättsam roman. Jag älskar de lite udda karaktärerna i Emma Hambergs romaner. Tyckte väldigt synd om Jonny, den ensamma brandinspektören. Jag gillade faktiskt nästan all karaktärer, inte Rafael, vilket inte händer så ofta. Finns inte så mycket mer att säga än att den är underbart bra.

Antal sidor: 415
Förlag: Piratförlaget (rec.ex.)
Utgivnings år: 2013
Första meningen: Ibland tar livet lyckliga vändningar man inte är förberedd på. 
Betyg: 4

Köp den här: Adlibris, Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar