09 maj 2014

Recension - Happy Holiday av Bodil Sjöström

En decembermorgon sitter Maggan och Lena i hallen och tar farväl av sin döende hund Lukas. Sorgen är brutal och för Maggan innebär det också att bortträngda minnen och känslor väcks till liv.
Dagen därpå åker de till Thailand på en arbetsresa Lena redan tackat ja till. Flygresan, som börjar tråkigt för Maggans del, blir bättre allteftersom drinkarna rinner ner i hennes strupe. Omtöcknad slumrar hon in och vaknar inte förrän hennes vän Christian sätter sig bredvid henne. Det finns bara ett problem - Christian dog av hiv i början av 90-talet.
Christians närvaro blir allt mer påtaglig uner dagarna i Thailand och med hans hjälp orkar Maggan komma ihåg tiden då Sverige drabbades av hiv, då hon arbetade som volontär för Noaks Ark och konsekvenserna av detta. Hon vågar också ställa sig frågan: Vad hände med den son hon en gång i tiden var med och hjälpte till världen?

Omdöme
Jag gillade den här boken. Karaktärerna var lätta att tycka om och jag tycker att den var bra skriven.
Den hoppar mellan dåtid och nutid, men när det är dåtid så står det i början av kapitlet vem det handlar om så jag tycker inte att det blev så svårt att hänga med.
Den knöt ihop säcken bra och lämnade inte några lösa trådar.
Det var dock lite förvirrande i början med tillbakablickarna då man inte förstod vilka karaktärerna i det förflutna var och vilken roll de hade, men det blev klarare ju längre in i boken man kom.

Antal sidor: 265
Förlag: Damm förlag
Utgivnings år: 2013
Första meningen: Lena har redan gått upp, jag hör hur det rasslar i köket, vatten som rinner, kaffebryggaren som gurglar.
Betyg: 4
 
Köp den här: Adlibris, Bokus

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar