01 oktober 2013

Recension - Bronsdolken - De utstötta av Michelle Paver

Hylas är utstött och jagas av onda krigare, hans hund har dödats och han har kommit ifrån sin syster Issi. Han försöker hitta Issi, om hon fortfarande är i livet, och samtidigt överleva själv. Under sökandet och flykten möter han flickan Pira som  är ett rikemans barn. En delfin hjälper dem flera gånger.
En riktigt bra äventyrs tonårs bok. Man får följa tre eller egentligen fyra olika personer och det hoppar lite mellan vilken som är "berättare". Väldigt lättläst och lätt att komma in i. Huvudkaraktärerna är staka personer en starka personligheter allihop. Fantastiskt att få följa med i delfinens värld och tankar också.
Jag vet inte vad jag ska skriva mer. Språket var bra, med tanke på att den är översatt så var det riktigt bra. Karaktärerna var bra och omgivningen var bra beskriven, det finns till och med en kart på en ö med alla viktiga ställen markerade, super bra.

Originaltitel: Gods and warriors
Antal sidor: 286
Förlag: Semic
Utgivnings år: 2012
Första meningen: Pilen hade svart skaft och styrfjädrarna var gjorda av kråkfjädrar, men pilspetsen kunde Hylas inte se, eftersom den satt begravd i hans arm.
Betyg: 3/5
(Köp den på Bokus eller Adlibris)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar